Ahogy én látom...

Kereszténység és programok Szegeden és környékén

Bemutatom a Föld sóját

2017. május 22. 08:37 - blackbird14

Föld sója Karizmatikus Ifjúsági Közösség

Ezen írásban be szeretném mutatni az egyik szegedi ifjúsági közösséget, amelynek másfél éve vagyok tagja. 

Hogyan jött létre?

Az alapítók ugyanolyan fiatalok, mint mi. 2014-ben a Lelkes Napok Tábor után érezték azt az egyik műhely után, hogy karizmatikus közösséget kellene alapítaniuk Szegeden. És belevágtak! Először pár fővel, mára viszont közel 30 tagja van, ebből minimum 10-en mindig vannak a keddi alkalmakon.

Hogyan kerültem bele?

Néhány havonta vannak nyitott alkalmak, melyre a jelenlegi tagok hívhatnak újabb embereket. Engem is így hívott el az egyik barátnőm. Mára fellazult ez a rendszer, és ha elhívást érzel, gyere el megnézni egy alkalmat, azután dönthetsz, hogy maradnál-e.

Milyen egy alkalom?

Általában imával kezdünk, Isten elé visszük azt, ami épp bennünk van: öröm, félelem, hála, fájdalom...Miután ennek vége, úgynevezett "Hogy vagy?" kör következik. Azt szeretem ebben a köziben, hogy mindenki elmondhatja hogy van Istennel, hogy van az életben. Ha rosszul vagyok, meghallgatnak, ha kicsattanok az örömtől, végighallgatják mi is a boldogságom oka. Nem kell kamu-örömöket összeszednem, nem kell megjátszanom magam, ha rosszul vagyok, itt biztos meghallgatnak. Mások problémáiból tanulhatok, segíthetek nekik, tanácsokat adunk egymásnak. A másik imaéletének hullámvölgyeit tapasztalva, rájöhettem, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a gondokkal. De együtt minden sokkal könnyebb. Ezután a közivezetők mindig készülnek valamivel: Biblia-elemzés, egy oktató videó, vagy csak egy érdekes téma felvetése. Többek között itt tanultam a böjtről, de volt, hogy egy Bibliából vett részt mindenki máshogy értelmezett a saját életére, és azáltal én is sokkal többet kaptam, mintha otthon egyedül elolvastam volna. 

99203f9339beabc2cf4a6a67a0357108.jpg

Miért is karizmatikus?

Az alkalom végén dicsőítéssel zárunk: énekelünk az Úrnak, odahelyezzük elé mindazt, akik vagyunk, ami bennünk van. Hagyjuk, hogy a Szentlélek eljöjjön, munkálkodjon. Ez a közi legjobb része! :) 

Kiknek szól?

Mivel ifjúsági közösség, 15 éves kortól 25 éves korig várja a fiatalokat, középsulisokat, egyetemistákat. Ha érzed, hogy hiányzik az életadó Szentlélek az életedből, itt biztosan megtalálod. Ez egy Krisztusi közösség, megbízhatsz bennük, gyarapodhat a hited általuk és megváltozhat az életed, ha elég nyitott vagy Isten jelenlétére. :) 

 Imapárok, avagy ima pár ok?

Imára mindig akadnak okok, így ha egész héten egyszer találkozunk is, valami mégis összeköti a közösséget a többi napon. Ha már hosszabb ideje vagy tag, belekerülsz az imapározásba. Ez azt jelenti, hogy minden héten meglesz a párod, aki imában hordozza a megosztott szándékaidat, és te is imádkozol a másikért. Egyrészt nagyon jó tudni, hogy valaki imádkozik érted, másrészt te is imázol a másikért, ami egyfajta szokásra is nevel. Így biztos nem felejted el a reggeli vagy esti imát! Ha pedig nagyon sok ideje van mindkettőtöknek, akkor egy találkozást is beiktathattok és nem csak a neten beszélhetitek meg egymás szándékait, hanem egy kávézás keretein belül is...

Hol, mikor találkozunk?

Szegeden a felsővárosi plébánián (6721 Szeged, Munkácsy u. 7-9.) vannak az alkalmak, keddenként 18-20-ig. Ha szeretnél jönni, jelezd előre, csakhogy számítsunk rád: ahogyenlatom22@gmail.com :) 

"Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg?" Mt 5,13 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://istenkezeben.blog.hu/api/trackback/id/tr3012528545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blackbird14 2017.10.13. 22:37:52

A 2017/18-as tanév őszi félévében SZERDA 18-20-ig tartanak a közi alkalmak!
süti beállítások módosítása