Ahogy én látom...

Kereszténység és programok Szegeden és környékén

Mi az Imádság Háza? I. rész

2017. augusztus 23. 18:30 - blackbird14

"Szüntelenül imádkozzatok!"

Tudtad, hogy Szegeden is alakulóban van az Imádság Háza?? Két részes blogomban megtudhatjátok, hogy mi is ez a mozgalom, honnan ered, mit ír erről a Biblia, hány IH van Magyarországon és mióta van szegedi Imádság Háza. Én is lelkes tagja vagyok ennek a kezdeményezésnek a nyár eleje óta, de nem tudtam valami sokat a mozgalomról, ezért megkértem Tarjányi Anitát, aki a kezdetektől fogva szívén viseli a szegedi IH-t, hogy mutassa be nekünk az Imádság Háza Mozgalmat. Olvassátok nyitott szívvel írásának első részét!

ih.jpg

„Légy állandó megszabott hivatásodban:
a fölséges Isten imádásában;
tarts a szent nemzetséggel,
azokkal, akik élnek és magasztalják Istent!”

(Sir 17,24-25)

Mit látunk magunk körül a világban? Mintha minden vajúdna: családok, nemzetek, talán az egész világ. De mi követi a vajúdást? Mi követi a szülési fájdalmat? Mindig egy új élet! És ahogyan egy szülésnél is kellenek segítő kezek, hogy az új élet a világra szülessen, ugyanígy az emberiségnek, Európának, a nemzetünknek, vagy akár a saját családunknak is kell Valaki, aki kivezet a válságból.

Isten újat cselekszik! Isten még inkább ki akarja önteni ránk dicsőségét és szeretetét. Elérkezett az idő, hogy elismerjük azt, hogy szükséget szenvedünk. Elérkezett az idő, hogy elismerjük azt, hogy éhezünk és szomjazunk. Elérkezett az idő, hogy a rúgkapálás helyett, végre belesimuljunk Isten tenyerébe és egyszerűen csak engedjük magunkat szeretni.

Mi ennek a titka? Egyszerű. Elmondom, hisz egyetlen szó: KAPCSOLAT. Kapcsolat köztem és az élő Isten között. Ez az egyetlen megoldás minden krízisre.

„Egyre több helyen száll fel a világban Isten trónusa elé az éjjel-nappali imádság tömjénfüstje, épülnek az imádság házai. Eljött az idő, hogy Magyarországon is egyre több helyről jó illatú áldozatként felszálljon a dicsőítés és közbenjárás imája! Vissza kell térnünk eredeti meghívásunkhoz, Isten állandó dicséretéhez!”[1]

Látni akarom Istent!

Jézus már a küldetése kezdetétől arra biztatta tanítványait és egyúttal minket is, hogy szüntelenül és éberen imádkozzunk.

„Szüntelen kell imádkozni és nem szabad belefáradni.” (Lk 18,1)

„Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!” (Mt 26,41)

A legszebb talán az, amikor a tíz szűzről szóló példabeszédben (Mt 25,1-13) azt helyezi a szívünkre Jézus, hogy a Menyasszony éberen, lámpással a kezében várakozik mindaddig, míg a Vőlegény meg nem érkezik, és együtt vonulnak be a menyegzős lakomára. Az olajlámpás itt a szüntelen imádat, az Istenre való éber odafigyelés szimbóluma.

De az Apostolok Cselekedetei lapjain is felleljük azt, ahogy a tanítványok is beleálltak abba, amit Jézus eléjük élt – a Lélekkel eltelve, minden nap egy szívvel dicsérték az Istent.

Pál apostol még tovább erősíti ezt:

„Mindenkor esedezzetek a Lélekben, minden imádságban és könyörgésben, s őbenne virrasszatok teljes állhatatossággal.” (Ef 6,18)

„Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem minden helyzetben hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé!” (Fil 4,6)

„Az imádságban legyetek állhatatosak, legyetek abban éberek, hálaadással!” (Kol 4,2)

„Mindig örüljetek! Szüntelenül imádkozzatok! Mindenért adjatok hálát, mert ezt várja Isten mindnyájatoktól Krisztus Jézusban.” (1Tessz 5,16-18)

A Jelenések könyvében, amikor János apostol elragadtatásba esik, Isten bepillantást enged neki a mennyei trónterembe, ahol szüntelen a dicséret:

„Éjjel-nappal pihenés nélkül azt mondták: Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, aki volt és aki van és aki eljövendő!” (Jel 4,8)

Ez vár ránk otthon a Mennyben. Ott leszünk mi is a trónteremben, teljes és tökéletes közösségben az Atyával, a Fiúval és a Lélekkel. Egyszerűen nem fogunk tudni betelni velük, mert egyre többet és többet ismerünk meg Istenből és az irántunk való szeretetéből, ami imádást és dicséretet fakaszt majd föl belőlünk. Mert „az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit küldtél, Jézus Krisztust.” (Jn17,3) Miért is ne kezdhetnénk már el ezt itt, most a földi életünk során?

Azt mondja Jakab apostol a levelében, hogy „közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” (Jak 4,8). Hiszem azt, hogy ha keressük Isten arcát, ha keressük az Ő tekintetét és jelenlétét, akkor Isten – aki már hamarabb elindult elébünk – megmutatja az ő dicsőségét. Ez nem pusztán az első tanítványok, vagy épp az ószövetségi próféták és szent királyok privilégiuma volt, nekünk is osztályrészünk lett, mert Jézus feltámadásával a függöny kettéhasadt és egyenes utunk van az Atyához. Jézus erről így beszél: „eljön az óra, amikor már nem példabeszédekben szólok nektek, hanem nyíltan beszélek az Atyáról. Azon a napon kértek majd az én nevemben, és én nem mondom majd nektek, hogy én fogom kérni az Atyát értetek, mert maga az Atya szeret titeket, mivel ti szerettetek engem, és hittétek, hogy én Istentől jöttem.” (Jn 16,25-27)

Többé nincs válaszfal köztem és az Atya közt. Jézus által, a Lélekben közvetlen kapcsolatom lehet az én mennyei Apucimmal.

Mi az Imádság Háza mozgalom?

Az Imádság Háza az a hely, ahol a keresztény felekezetek egységben dicsőítik Istent és emelik föl az Ő nevét. Nem új szekta, vagy kisegyház. Mindössze egy hely, egy imaszoba, ahol együtt imádjuk Istent és közbenjárunk a nemzetünkért, a városunkért.

Az elmúlt években sokat gondolkodtam az Isten szíve szerinti ökumenéről. Azt hiszem, ebben megtaláltam. A Lélekkel eltelve, mindazokkal együtt, akik vallják, hogy Jézus az Úr, odaállunk az Atya elé és dicsérjük az egy Istent. Gyermekek vagyunk, különbözőek, de egységben megadjuk Istennek, a neki kijáró hódolatot.

„Ez a mozgalom elterjedt az egész világon. Az ima városokat, országrészeket, nemzeteket változtat meg. A hívők új szenvedéllyel fordulnak Jézus felé megérintve az újjászületés Lelke által és attól a vágytól égve, hogy láthassák városuk és nemzetük megváltozását. A világ sok nagyvárosában, ahol elindították az Imádság Házát, elkezdett megváltozni a szellemi légkör. A szívek és az elmék megnyílnak Isten ismeretére és a dicsőítésre; megtörik az elnyomás, új élet fakad és ébredés történik.

Az imaszobában a zenés dicsőítés keveredik az imával. Egymást váltja a dicsőítő ének, a nyelvima, az ima az Igével, a közbenjárás és a szellemi harc. Isten szépségére, dicsőségére és ragyogására fókuszál, ahogy az a Bibliában megjelenik. Olyan légkört teremt, ami megkönnyíti, hogy elmerüljünk az Ő jelenlétében és elmélkedjünk az Igéjén.”[2]

[1] http://www.imadsaghaza.org/rolunk/

[2] http://khop.hu/mi-az-imadsag-haza

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://istenkezeben.blog.hu/api/trackback/id/tr5812765966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása