Ahogy én látom...

Kereszténység és programok Szegeden és környékén

A Papa dolgozószobája

2018. május 13. 15:54 - blackbird14

Mivel valamelyik reggel volt helyem reggel a buszon, a tájat bámulva érdekes kép tárult magam elé. Hadd osszam meg veletek!

Egy régi stílusú, átlagos dolgozószobában vagyunk, benne ízléses szőnyeg, sötétbarna színű íróasztal, lámpa, könyvektől roskadozó polcok. Az asztalnál egy apuka áll, rendezgeti a papírokat, egyik helyről a másikra rakja, osztályoz, sürög-forog, gondolkodik mi, hogy legyen. Az asztalon ceruzák és tollak hevernek. Lefirkant valamit, mosolyog, mert minden rendben van. Nem csúsznak ki kezei közül a dolgok. Pontosan tudja, hogy mit, miért csinál. 

Aztán egy kisgyermek jelenik meg, besunnyog, nézi, hogy mit csinál az apukája. "Apa, mi ez? Mit dolgozol?"-hangzik a kíváncsi kérdés. Aztán további kérdésözön: "Ide mi van írva? Felolvasod nekem? Nagyon nehéz, amit dolgozol? Miért nem inkább velem vagy?" A gyermek jár-kel, sündörög a bútorok között, majd kezeivel az asztalba kapaszkodva, átlátva a papírkupacokon, figyelemmel kíséri apja minden mozdulatát. Bár meg nem értheti azokat. Az apa a szeme sarkából nyomon követi fia minden lépését, szája mosolyra görbül, szíve pedig megdobban minden érdeklődően feltett, őszinte kérdés után. A gyermek a lapok közül néhányra - valami titkos alkotási vágyból vagy apja példáját véve - nagyon "szép" irkafirkákat rajzolt. Az apa nem lett mérges. Ugyan elmondta, hogy ezek fontos papírok, de nem tudott a fiára haragudni. Leült a nagy, puha székbe, gyengéden kezébe vette gyermekét és hosszan magához ölelte. 

Tudod, ez a történet a Mennyei Papáról szól. Az Ő kezei közül nem csúsznak ki a dolgok, hisz mindent tud. Minden hibánkat egyből korrigálja, minden támadást egyből győzelemre fordít, a gonosznak semmi esélye. Ő mindenre hat, mindent tud irányítani, nem lepődik meg semmin. Nála nincs múlt, jelen és jövő... Nála csak a VAN van, hiszen Ő mindig volt, van és lesz. Teljesen rád tud koncentrálni, mert Ő minden megtett és elkövetkezendő lépésedet ismeri. Nála mindig minden rendben van.

Kik vagyunk mi? A gyermek. "Istenem, mi ez? Mit akarsz ezzel?"- hangzik a kíváncsi kérdés. Aztán a további kérdésözön: "Ezt most miért engedted meg? Elmondanád nekem? Mit akarsz az életemben, mit tegyek? Hol vagy? Távol vagy Tőlem." Már eleve nagy dolog, ha időt fektetünk abba, hogy megszólítjuk Istent az imáinkban és meg is várjuk, hogy mit válaszol. De igazán keressük Őt? Szüntelenül ott lógunk az íróasztalánál, hogy meglássuk mit akar az életünkkel? Nem értjük Őt. Ez a legnagyobb gondunk. Nem értjük min dolgozik, nem értjük meg, hogy ahogyan a kisfiú minden kíváncsi kérdésével megmelengette az apa szívét, úgy a mi kérdéseink sem a semmibe hangzanak. Isten dolgozik. Olyan dolgokon, amelyeket mi nem érthetünk meg és talán sosem kell megértenünk, mert azok súlya, azok magyarázata sosem lenne számunkra felfogható. Tudnunk kell, hogy az Apa a mi érdekünkben dolgozik, a mi JÓ életünkért, Ő teremti meg azt, amire szükségünk van. Isten sosem mérges. Sosem hallgatag, csak olyan kérdésekre nem ad választ, amelyhez nincs elég befogadóképességünk. Nekünk nincs mindenhatóságunk, Neki van. Miért nem bízunk Benne?

Néha pedig számon kérjük Őt és ezt néha szabad is. Ő mindent megtesz, hogy kielégítse kéréseinket, szükségeinket: a számunkra legmegfelelőbb módon. Néha pedig próbáljuk a magunk kezébe venni az irányítást, de te is tudod, hogy ez általában nem szokott jó ötlet lenni. Belefirkálunk Isten munkájába. Mi csak gyermekek vagyunk, mit sem értünk abból a hatalmas világrengetegből, szellemi harcokból, kívánságokból, emberi érdekekből, amelyeket Ő bizony számon tart...Hát nem jobb, ha az Apa dolgozik s mi Rá bízzuk magunkat? Szerintem sokkal biztonságosabb is. Ő sosem haragszik ránk, de sokkal jobban szereti, ha Rá hagyjuk a munkát, engedjük az Ő kezeiben tartani a dolgainkat és néha csak beleülünk az ölébe és hagyjuk, hogy szeressen úgy, mint gyermekét. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://istenkezeben.blog.hu/api/trackback/id/tr2913896500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása